Wij zijn momenteel bezig met het updaten van onze site, binnenkort gaan we volledig live!

Over De Kanarie

Over

Mijn naam is Vanessa Plomp. Ik ben geboren in de zomer van 1980, opgegroeid in Oostzaan tussen de dwerggeiten, schaapjes, konijnen en paardjes. Buiten deze dieren heb ik nog veel "kleine huisdieren" gehad. Na mijn HAVO heb ik dan ook gekozen voor een opleiding dierverzorging in Alkmaar. In 2001 heb ik de 4-jarige opleiding succesvol afgerond en ben ik aan het werk gegaan bij dierenspeciaalzaak "De Kanarie" in Amsterdam. In 2004 kreeg ik de kans om deze winkel over te nemen en die kans heb ik met beide handen aangepakt.

Ik vind mijn werk echt super leuk. De combinatie van het werken met mensen en dieren past helemaal bij mij.

De winkel is rond 1965 opgericht in de Groen van Prinstererstraat en later verhuisd naar de van Limburg Stirumstraat. De naam "De Kanarie" komt voort uit het feit dat deze vogel als eerste vogel te koop was in deze winkel.

Ook in de dierenwereld worden bijna dagelijks weer nieuwe ontdekkingen gedaan. Dit betekent dan ook dat ik elke dag weer nieuwe dingen bij leer, die ik dan weer kan overbrengen op mijn klanten. Ik hoop dat ik mijn werk nog vele jaren met veel plezier kan blijven doen.